استانبول یکی از زیباترین و معروف ترین شهرهای ترکیه است. شهری که در دو قاره آسیا و ارپا قرار گرفته و حتی اسم این دو بخش هم متفاوت است. به بخش آسیایی استانبول، اسکودار گفته می شود اما بخش اروپایی که در واقع هنر، توریسم و خرید و فروش است بیشتر مورد توجه توریست ها و گردشگران مورد توجه قرار گرفته و اغلب مراکز توریستی و مهم استانبول هم در بخش اروپایی قرار دارن.
من به اتفاق دوستانم چند سفر به این شهر زیبا داشتم و برای من واقعا سفرهایی فراموش نشدنی و به یاد ماندنی بودن. سفرهایی که دوست دارم تجربه خودم رو با شما در میان بذارم تا شما هم اگر روزی هوس کردید که با تور استانبول سفر کنید و این شهر قشنگ و زیبا رو ببینید بتونید تا حد امکان با بودجه ای مناسب، از زیبایی ها و امکانات مختلف استانبول حداکثر استفاده رو ببرید و خلاصه شما هم از گردش در استانبول لذت ببرید.
حقیقتا اگر کسی اهل سفر و گردش باشه و کمی ذوق داشته باشه می تونه از سفر به شهرهای توریستی ترکیه مثل استانبول یا آنتالیا واقعا لذت ببره. شهرهایی توریستی که هر کدام امکانات خودشون رو دارن و البته توریست هایی که به این شهرها می روند و تعطیلات خودشون رو اونجا می گذرونن، هر کدام نظر متفاوتی دارن. مثلا استانبول بخاطر اینکه شهری با آثار تاریخی زیاد و بازارهای مختلف هست، برای گردش خانوادگی، دیدن مراکز فرهنگی هنری، پیاده روی، خرید و دیدن مردم شهر و زندگی اونها از نزدیک شاید گزینه بهتری باشه ولی از طرف دیگر آنتالیا، کوش آداسی، ازمیر و شهرهای ساحلی و توریستی دیگر در ترکیه بیشتر مورد توجه توریست هایی هستند که قصد دارن از تفریحات مختلفی مثل شنا و ورزش های آبی خاکی هیجان انگیز استفاده کنن یا کنار دریا ریلکس باشن و آفتاب بگیرن و از برنامه های تفریحی بعضی از هتل ها و مراکز توریستی استفاده کنند.
اما سفر به استانبول هم در نوع خودش جاذبه های زیادی دارد و خیلی راحت می تونید در این شهر به اتفاق دوستان یا خانواده با هزینه کم، یه سفر فراموش نشدنی داشته باشید. سفری خوش که تا سالها یاد و خاطرش برای شما و همراهانتون باقی می ماند. به خصوص اینکه در طول دو دهه گذشته مرتب امکانات توریستی استانبول بهتر و بیشتر شده و برخلاف قدیم دیگر لازم نیست وقتی به این شهر سفر می کنید فقط از بازار یا آثار تاریخی استانبول دیدن کنید. بلکه در حال حاضر جاذبه های توریستی استانبول انقدر متنوع و زیاد شدند که موقعی که به این شهر سفر می کنید، ممکنه حتی یک هفته سفر هم براتون کم باشه و فرصت نکنید که از همه مکان هایی که دوست دارید، دیدن کنید. پس استانبول رو دست کم نگیرید و اگر شما هم می خوایید به استانبول سفر کنید، حتما این سفرنامه رو به دقت مطالعه کنید:
من چند سال پیش با یکی از دوستانم به استانبول رفتیم. راستش را بخوایید، هدف ما از سفر نه دیدن آثار تاریخی استانبول بود نه خرید و نه حتی شرکت در امتحان. بیشتر ایرانی ها به یکی از این اهداف به این شهر سفر می کنند:
· خرید (به خصوص خرید کیف، کفش و لباس و ...) و گردش در بازارهای استانبول
· گشت و گذار در شهر و دیدن جاهای جالب استانبول
· شرکت در آزمون های بین المللی و دریافت مدرک اونها (البته اخیرا خیلی از جوان ها بجای استانبول به دبی می روند)
· دیدن آثار تاریخی استانبول (مثل مساجد قدیمی، کلیساهای قدیمی، آب انبار قدیمی شهر، خرابه های زمان رومی ها و ...)
· شرکت در مصاحبه های سفارت خانه ها برای مهاجرت
· پیدا کردن کار و یا ادامه تحصیل در دانشگاه های استانبول
خلاصه اینکه همانطور که از قدیم می گفتن: "هر کسی از ظن خود شد یار من"، توریست ها و مسافران ایرانی هم هر کدام داستان خودشون رو در سفر به استانبول دارن و هدف های مختلفی از سفر به این شهر دارند. من و دوستم جزو دسته دوم بودیم یعنی می خواستیم یه سفر به ترکیه بریم تا هم از سفرمون لذت ببریم و هم برای سفرهای آینده مون راحت تر برنامه ریزی کنیم.
همین ابتدا چند نکته مهم رو بر حسب تجربه شخصی، بهتون پیشنهاد می کنم که اگر شما هم خواستید به این شهر سفر کنید، حتما به یاد داشته باشید:
· اگر قصد سفر توریستی، تفریحی، خرید یا اموری از این دست رو دارید، حتما یکی از تورهای استانبول رو رزرو کنید. (سفر با تور مزایای زیادی برای شما داره مثل ترانسفر فرودگاهی و گشت شهری، هتل های مناسب با قیمت های ارزان، راهنمایی های لیدر تور و ...)
· در ترکیه کرایه تاکسی کمی گران هست بخاطر همین بهتر است خیلی از مسیرها رو با استفاده از اتوبوس، مترو، قطار فانی کولار، کشتی (برای سفر از بخش اروپایی به آسیایی و یا برعکس) و یا حتی پیاده برید.
· بهتر است که در ایران دلار تهیه کنید و در استانبول در صرافی های شهر (döviz) - که اطراف میدان تکسیم زیاد هستند - به لیره تبدیل کنید. بهتر است که در فرودگاه پولتون رو تبدیل نکنید و وقتی به شهر رسیدید این کار رو در صرافی ها یا دوویز انجام بدید.
· نه تنها در استانبول بلکه به هر کدوم از شهرهای ترکیه که سفر می کنید، حتما مواظب وسایل تون باشید و هربار پول زیادی با خودتون حمل نکنید. موقع تبدیل ارز (دلار به لیره ترکیه) هم حواستون به اطراف باشه و هر دفعه مبلغ کمی رو برای همون روز تبدیل کنید.
· قلب بخش اروپایی استانبول میدان معروف تکسیم (Taksim square یا به ترکی: Taksim Meydani) است. وقتی روز اول در هتل مستقر شدید حتما مسیر رفت و آمد از هتل تون به این میدان رو درنظر بگیرید و خوب بخاطر بسپارید. خیلی از نقاط دیدنی استانبول در بخش اروپایی به نوعی در اطراف این میدان قرار دارند و یکی از مهمترین میدان های استانبول هست.
· بسته به علاقه تون سعی کنید جاذبه های استانبول را برای خودتون دسته بندی کنید و برای رفتن به اونها از قبل برنامه ریزی کنید چرا که برای دیدن بعضی از این جاذبه ها ممکنه لازم باشه که مدت نسبتا طولانی تری در راه باشید.
· ممکنه غروب یا شبها در بعضی از خیابان های استانبول - برای مثال در خیابان استقلال (Istiklal Caddesi) در کنار میدان تکسیم - افرادی به شما نزدیک بشوند و ابتدا از شما بپرسند که فندک دارید یا خیر و بعد به همین بهانه با شما در مسیر خیابان قدم بزنند و آخر سر با تعارف و گاهی چاپلوسی بخواهند که شما رو به مکان های مورد نظر خودشون ببرند! فریب این افراد رو نخورید.
· کلا در شهرهایی مثل استانبول زیاد به افراد غریبه اعتماد نکنید.
به اتفاق دوستم به آژانس هواپیمایی مراجعه کردیم و تور استانبول رو رزرو کردیم. خوشحال و خندان روز سفر به فرودگاه امام خمینی رفتیم ، دل توی دلمون نبود که داریم برای اولین بار ترکیه رو می بینیم. پرواز ما ظرف چند ساعت به فرودگاه استانبول رسید و هواپیما روی زمین نشست. اون زمان فرودگاه بین المللی بخش اروپایی هنوز فرودگاه آتاتورک (Istanbul Atatürk Airport) بود و پروازهای خارجی به استانبول، به این فرودگاه انجام می شدند. برای ما جالب بود که در ترکیه به فرودگاه "هاوا لیمانی" (Havalimani) گفته می شود.
بعد از گذشتن از گیت های بازرسی که چند دقیقه هم بیشتر طول نکشید، وسایل مون رو برداشتیم و به سمت سالنهای خروجی رفتیم. لیدر یا راهنمای تور بیرون منتظر ما بودند و وقتی همه مسافران تور رسیدند، ما رو سوار ماشین ون کردند و به سمت هتل هایی که رزرو کرده بودیم، راه افتادیم. کنار هر کدوم از هتل ها که خودروی ون می ایستاد، مسافرانی که اون هتل رو رزرو کرده بودند، پیاده می شدند و راهنمای تور هم توصیه ها و راهنمایی های خودش رو به ما می گفت. در طول مسیر فرودگاه تا هتل، راهنمای تور برای ما از بعضی از جاهای دیدنی و یا مراکزی که می تونیم ازشون خرید کنیم و قرار بود ما رو به اون مراکز ببرند، صحبت می کرد. البته اغلب مسافران کمی خسته بودند و بخاطر همین راهنمای تور بیشتر توضیحات رو به گشت های شهری در روزهای بعد موکول کرد.
نکته مهم اینجاست که ساعت های ورود و خروج مسافران به هتل های ترکیه مثل خیلی از کشورهای دیگه دنیا، معمولا ظهر و یا اوایل بعد از ظهر (ساعت های 12 ظهر و 2 بعد از ظهر) هست ولی با اینکه ما شب به هتل رسیدیم، بعد از چند دقیقه اتاق به ما دادند. در واقع یکی از مزایای سفر با تور مسافرتی هم این است که راهنما یا لیدر تور هماهنگی های لازم را با هتل از قبل انجام می دهد تا مشکلی برای مسافران پیش نیاید.
شهر استانبول مانند بسیاری از شهرهای توریستی جهان، دارای هزاران هتل و یا مسافرخانه هست که هر کدوم به تناسب هزینه های دریافتی از شما و امکاناتی که در اختیار دارند، به شما سرویس دهی می کنند. بعضی از هتل های استانبول امکاناتی مانند سونا، جکوزی، استخر، اسپا (spa) و یا سالن بدنسازی هم دارند. به خصوص هتل های پنج ستاره. اما هتل های چهار ستاره معمولا امکانات کمتری دارند و سرویس دهی آنها نسبتا کمتر است و حتی ممکن است که بعضی از کارکنان هتل تسلط چندانی به زبان انگلیسی نداشته باشند. هتل های سه ستاره، معمولا دارای امکانات خاصی نیستند و عملا از اونها فقط به عنوان محلی برای خوابیدن می تونید استفاده کنید. حتی سطح نظافت هم در این هتل ها کمتر از هتل های چهار و پنج ستاره است، به همین خاطر توصیه می کنیم که اگر می خواهید با هزینه خیلی کم به استانبول سفر کنید، حداقل هتل های 3 ستاره تاپ رو انتخاب کنید.
هرچند که بنظر من انتخاب هتل های چهار ستاره بهترین حالت هست چرا که هم قیمت های مناسبی دارند و هم امکانات و نظافت مناسب. اینکه بعضی از افراد توصیه می کنند که در سفر به استانبول اصلا نگران هتل نباشید و ارزان ترین هتل رو انتخاب کنید، چندان درست نیست چرا که نظافت و تمیز بودن اتاق ها، داشتن سرویس بهداشتی و حمام مناسب اهمیت زیادی دارند چون شما برای چند روز در اون هتل اقامت خواهید داشت و اگر هتل اشتباهی رو انتخاب کنید، ممکن است که در طول سفر اذیت بشید.
(مسافرانی رو در استانبول دیده بودیم که برای اینکه تور مسافرتی شون ارزان تر تمام بشود، در ایران هتل های سه ستاره معمولی استانبول رو رزرو کرده بودند ولی وقتی به استانبول رسیدند و هتل رو از نزدیک دیدند، به شدت پشیمان بودند طوری که سعی می کردند با پرداخت هزینه های اضافی به دنبال رزرو هتل های دیگه ای بروند)
توصیه می کنم قبل از رزرو هتل حتما در وب سایت های معروف اینترنتی مثل tripadvisor مراجعه کنید نقطه نظرات مردم رو در مورد اون هتل و عکس ها رو به دقت بررسی کنید.
استانبول شهری رنگارنگ و زیباست. سرتاسر زیبایی و جاذبه های مختلف. یکی از بهترین شهرها برای گردش و حتی پیدا کردن دوستان جدید. خیلی ها وقتی برای اولین بار به استانبول سفر می کنند، چنان شیفته این شهر می شوند که حتی این شهر رو برای زندگی انتخاب می کنند. بعضی هم با کوله باری از خاطرات خوش، استانبول رو ترک می کنند.
از روز اول سفر با ترانسفر تور، به جاهای مختلف استانبول رفتیم: مرکز خرید اولیوم، تپه پیرلوتی، برنامه شب های ترکی، مسجد سلطان احمد و جزیره کیزکوله سی.
پیرلوتی جهانگردی و نقشه برداری فرانسوی بوده که گفته شده برای اولین بار نقشه استانبول در زمان عثمانی ها رو طراحی و رسم کرده. تپه پیرلوتی یکی از تپه های بلند شمال استانبول هست که امروزه تبدیل به یکی از مکانی های توریستی این شهر شده و دیدن این تپه و چشم اندازهای بسیار زیبایی که داره، واقعا تماشایی و دیدنی است.
برای رفتن به بالای تپه پیر لوتی، خودروی ون تور ما از مسیرهای پیچ در پیچی عبور می کرد تا بالاخره به بالای تپه رسیدیم. در اونجا یک کافه هست که در صورت تمایل می تونید چای، قهوه و یا نوشیدنی های دیگر سفارش بدید. موقع نشستن روی صندلی ها و صرف چای یا قهوه می تونید از تماشای منظره زیبای بخشی از شهر هم لذت ببرید. از جمله دیدن پارک های سرسبز، زمین های ورزشی، خلیج هاتی (یا Golden Horn به معنای شاخ طلایی) و جزایر کوچک این خلیج لذت ببرید.
البته در کنار تپه پیرلوتی استانبول، یک ایستگاه تله کابین (به زبان ترکی: teleferik و به انگلیسی Aerial tramway یا cable car) هم هست که می تونید سوار تله کابین بشید و هیجان سفرتون رو بیشتر کنید. البته ما بخاطر فشرده بودن برنامه سفرمون موفق نشدیم این کار رو انجام بدیم. ولی بهتون توصیه می کنم اگر وقت کافی داشتید، از تله کابین این تپه هم استفاده کنید. این تپه بسیار سرسبز هست و درختان و فضای سبز بسیار مناسب داره و از طرف دیگر حتی در شب هم منظره بسیاری جالبی از شهر استانبول رو می تونید تماشا کنید.
مرکز خرید اولیوم یکی از معروف ترین مراکز خرید مدرن استانبول در منطقه زیتین بورنو (Zeytinburnu) است. این مرکز خرید دارای چند طبقه است و انواع پوشاک، کیف و کفش با قیمت های مناسب به فروش می رسند. بعضی از مغازه های این مرکز خرید قیمت های ارزان تری نسبت به بوتیک ها و فروشگاه های خیابان استقلال و میدان تکسیم دارند.
نکته جالب اینجاست که بعضی از فروشندگان این مرکز خرید به قدری در طول سالهای گذشته، با مشتریان ایرانی سروکار داشتند که تا حدی زبان فارسی یاد گرفته بودند. خیلی راحت موقعی که می خواستیم ازشون لباس خریداری کنیم به فارسی ما رو راهنمایی می کردند و می گفتند این سایز برای شما مناسب نیست و یا این یکی را بپوش.
اینکه فروشندگان چنین رفتار دوستانه ای با ما داشتند و سعی می کردند با ما فارسی صحبت کنند، برای ما جالب بود. در همون مرکز خرید درباره آکواریوم استانبول ار فروشندگان پرسیدیم و روی نقشه گوگل مپ بر روی موبایل به ما محل آکواریوم رو نشان دادند و براشون جالب بود که ما می خواییم از آکواریوم استانبول هم دیدن کنیم.
بعد از خرید چند دست لباس از مرکز خرید اولیوم بیریون آمدیم و سوار خودروی ون تور شدیم و برای صرف نهار به رستورانی رفتیم.
در استانبول مانند بسیاری از شهرهای دیگر جهان، هتل ها موظف به ارائه صبحانه به مسافران هستند ولی هزینه نهار و شام با خود مسافر است. ترکیه غذاهای بسیار لذیذی دارد که ما برای اولین بار طعم بسیاری از اونها رو در ترکیه چشیدیم. معروف ترین غذاهای ترکیه عبارتند از:
· دونر گوشت یا مرغ (همان کباب ترکی معروف)
· اسکندر کباب
· دوروم
· لاهماجون
· کمپیر
· پیده
· مانتی
· بورک
· کباب آدانا
· اورفه کباب
· کوفته
· اچلی کوفته
· ایمام بایلدی
· دلمه
· بالکیک اکمک
· گزلمه
و چندین غذای معروف و لذیذ دیگر. تنوع غذاهای ترکیه نسبتا زیاد است و اگر شما هم اهل غذاخوردن و امتحان کردن غذاهای محلی کشورهای دیگر باشید، استانبول یکی از بهترین شهرهای ترکیه به این منظور است. به خصوص در رستوران های مختلفی که در اطراف میدان تکسیم و یا در خیابان استقلال هستند می توانید انواع غذاهای اصیل ترکیه با طعم بسیار مناسب رو امتحان کنید. ما در سفر به استانبول دونر گوشت، اسکندرکباب، آدانا کباب، کمپیر و پیده رو امتحان کردیم و انصافا طعم این غذاها در رستوران های استانبول بسیار مناسب و لذیذ بود.
در اطراف میدان تکسیم و کنار بعضی از رستوران ها، پیشخدمت ها وقتی متوجه رفت و آمد توریست های ایرانی می شدند گاهی با لهجه جالبی به فارسی می گفتند: "آقا بفرمایید... خانم بفرمایید..."
نکته جالب توجه دیگر اینکه در ترکیه دوغ های سنتی و بسیار لذیذی که شبیه دوغ سنتی ما ایرانی هاست مصرف می شود که به آنها آیرن (ayran) گفته می شود. در بسیاری از رستوران های استانبول می توانید طعم لذیذ دوغ ترکی یا آیرن رو همراه با غذا بچشید.
دیدار از آثار تاریخی و مراکز دیدنی استانبول:
استانبول شهری با قدمت تاریخی بسیار زیاد است و هنوز هم در گوشه و کنار این شهر می توانید بسیاری از آثار تاریخی جالب توجه و موزه های مختلف رو از نزدیک ببینید. در برنامه تور ما دیدار از مسجد سلطان احمد بود که یکی از زیباترین مساجد استانبول است و ما رو به این مسجد بردند. مسجد سلطان احمد در منطقه امینونو (Eminönü) قرار دارد و در اطراف آن فروشگاه های مختلف و چند رستوران هستند که جهت خرید سوغاتی و صرف نهار می توانید به آنها مراجعه کنید. این مسجد یکی از مساجد تاریخی و دیدنی استانبول است که بسیاری از توریست های خارجی هرساله از آن دیدن می کنند. در کنار محوطه این مسجد ستون سنگی بلندی است به نام هیپودروم (Hippodrome) که راهنمای تور می گفت که قدمت آن به دوران یونان باستان و اسکندر مقدونی می رسد. بسیاری از توریست ها کنار ستون هیپودروم می ایستادند و عکس های یادگاری می گرفتند.
البته در استانبول موزه ها، مساجد و کلیساهای تاریخی مختلفی برای توریست ها وجود دارند از جمله مسجد ایاصوفیه (که در زمان رومی ها کلیسای هاگیا صوفیا بوده و در زمان عثمانی ها تبدیل به مسجد شده) کاخ و موزه توپکاپی (Topkapi Palace) که بسیار دیدنی هستند و نکته جالب اینجاست که این مراکز تاریخی در استانبول تا به حال محل فیلمبرداری بسیاری از فیلم ها و سریال های تلویزیونی بودند. مثلا زمانی که ما وارد مسجد ایاصوفیه شدیم، ناخودآگاه به یاد یکی از فیلم های جیمزباند به نام "از روسیه با عشق" (from russia with love) افتادم که یکی از لوکیشن های فیلمبرداری این فیلم در ایاصوفیه بوده.
برج گالاتا هم یکی از دیدنی های تاریخی استانبول است که البته ما فرصت دیدن این برج رو نداشتیم ولی از توریست هایی که موفق به دیدن برج گالاتا شده بودند، تعریف زیبایی این برج و مناظر آنرا شنیدیم.
یکی از نقاط دیدنی دیگر در استانبول جزیره بسیار کوچکی به نام کیزکوله سی یا برج دختر است که در تنگه بسفر و بین دو بخش اروپایی استانبول و آسیایی (اسکودار) قرار گرفته و دارای تنها یک ساختمان کوچک است که در طبقه پایین آن رستوران و طبقات بالا آثار هنری و تابلوهای زیبایی به نمایش گذاشته شده و بر روی بالکن دایره ای شکل طبقه بالا می توانستیم از دور حرکت کشتی ها در تنگه بسفر و همچنین دو بخش آسیایی و اروپایی رو ببینیم. فضای جالب و دیدنی این جزیره و همچنین غذاهای بسیار لذیذ رستوران کیزکوله سی ارزش رفتن را دارند. برای رفتن به این جزیره از یکی از اسکله های استانبول ما رو سوار قایق بزرگ توریستی کردند و ظرف مدت کوتاهی به این جزیره رسیدیم.
همانطور که در ابتدا هم نوشتم، استانبول شهری است با جاذبه های توریستی فراوان. ممکن است در سفر به استانبول، به دلیل محدودیت های زمانی بندی برنامه های تور، ممکن است نتوانید به همه مکان های توریستی استانبول بروید. بخاطر همین توصیه می کنم که حتما خودتان با استفاده از بهترین راه (مثلا مترو و یا اتوبوس) سعی کنید به هر کدام از مراکز دیدنی این شهر که علاقه مند بودید، بروید. من و دوستم به همین ترتیب به دیدن جزیره بویوک آدا و آکواریوم استانبول رفتیم که هر دو جزو معروف ترین و پرطرفدارترین نقاط دیدنی استانبول هستند ولی در برنامه تور ما در آن تاریخ گنجانده نشده بودند.
آکواریوم استانبول (Istanbul Aquarium) در منطقه فلوریا و در جنوب غربی استانبول ساخته شده و یکی از جالب ترین مکان های دیدنی استانبول است. اگر از گشت و گذار در بازارها و یا مراکز تاریخی استانبول خسته شدید، این آکواریوم می تواند حسابی شما رو هیجان زده کند و لذت سفر شما را بیشتر کند. در این آکواریوم انواع ماهی ها و جانداران دریایی را می توانید ببینید که محیط زندگی آنها بسیار زیبا شبیه سازی شده و بسیاری از انواع کوسه ها، ماهی ها، نهنگ ها، سفره ماهی ها، پنگوئن ها، ستاره دریایی، اسب دریایی و سایر جانداران دریایی را مشاهده کنید.
تنوع بالای آبزیان و همینطور بخش های مختلف این آکواریوم باعث شد که خستگی راه از تن ما رفت و توانستیم به مدت چند ساعت در این آکواریوم سرگرم بشویم. یکی از بخش های جالب آکواریوم استانبول قسمتی بود که در آن کشتی های قدیمی را شبیه سازی کرده بودند به طوری که شما می توانستید پشت سکان کشتی بروید و سکان را به سمت راست یا چپ بچرخانید، و یا دستگاه مورس که بسیار جالب شبیه سازی شده بود.
ما با استفاده از مترو استانبول از منطقه امینونو (نزدیک مسجد سلطان احمد و بازار بزرگ استانبول) به آکواریوم رفتیم و براحتی با استفاده از مترو هم برگشتیم.
جزیره بویوک آدا (Buyukada) یکی از جزایر دیدنی و بسیار زیبای استانبول بود که خوشبختانه فرصت بازدید از آن را داشتیم. این جزیره بین دو بخش اروپایی و آسیایی استانبول قرار گرفته که البته به سواحل بخش آسیایی نزدیک تر است. برای رفتن به این جزیره می توانید به یکی از اسکله های استانبول بروید و سوار کشتی های مسافری به مقصد بویوک آدا بشوید. در این کشتی ها کافه هایی هست که می توانید در طول سفر چای یا قهوه و خوراکی هایی را خریداری کنید تا به مقصد برسید. معمولا مدت زمانی در حدود یک ساعت طول می کشه تا کشتی از استانبول به جزیره بویک آدا برسد.
این جزیره دارای رستوران ها و کافه های مختلفی است که بعضی از آنها دارای غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ دریایی و ترکی هستند. ضمنا در سرتاسر این جزیره می توانید گربه های بسیار جالبی را از نزدیک ببینید و حتی اونها رو نوازش کنید. در جزیره بویوک آدا مکان هایی برای اجاره دوچرخه هست که می توانید دوچرخه کرایه کنید. ما هم همین کار رو انجام دادیم و دور سواحل این جزیره زیبا رو با دوچرخه طی کردیم. البته کالسکه هایی هم در بویوک آدا هست که توریست ها رو دور جزیره می برند ولی ما ترجیح دادیم که دوچرخه سواری کنیم تا هم ورزشی کرده باشیم و هم هزینه کمتری پرداخت کنیم.
در اسکله بویوک آدا برنامه زمان بندی کشتی های مسافربری این جزیره نوشته شده که شما می توانید در زمان مورد نظر به اسکله برگردید و مجددا سوار کشتی بشوید.
البته در استانبول بسیاری از امکانات توریستی و دیدنی های مختلف در سالهای گذشته ساخته و توسعه پیدا کردند از جمله پارک آبی، موزه مادام توسو، شهربازی، پارک مینیاتورک، ژوراسیک لند، موزه اسباب بازی، موزه شکلات که دیدن هر کدام به همراه خانواده و یا دوستان بسیار جالب و جذاب هستند و دوستان ما در این سفر که موفق شده بودند از آنها بازدید کنند، بسیار راضی و از تجربیات خود خوشحال بودند.
امیدوارم اگر شما هم روزی خواستید به شهر استانبول سفر کنید، از سفر خودتون لذت ببرید.